Hvis du har udfordringer med tung og dårlig luft og til tider, måske også problemer med dårlig lugt eller fugt. Så vil jeg anbefale dig at stifte bekendtskab med aktivt kul. Aktivt kul er 100 % naturligt og hjælper på problemer med dårlig lugt.

Aktivt kul består oftest af brændte kokosskaller eller bambus. Brugen af aktivt kul er blevet større og større gennem de seneste år, og bruges til mange forskellige ting. I dag bruges det blandt andet i tandpasta og hudplejeprodukter. Til at filtrere luften og renser den, bruges det også i filtre til emhætter, køleskabe, biler, gasmasker og aircondition samt i diverse vandrensningsanlæg. Bambus er mere bæredygtigt og miljøvenlig end meget andet træ, da det er den hurtigst voksende plante. Det tager kun 4 år, før den bliver så stor at den kan skoves.

Almindeligt trækul er ikke det samme som aktivt kul. Produktionen af bambuskul foregår i store ovne, hvor kullet ikke kommer i direkte kontakt med ilden. Ved at brænde bambus under meget høje temperaturer over længere tid, resulterer det i et utal af åbne porer, som giver denne form for kul en hel unik absorberingsevne. Denne proces gør at bambus bliver til det vi kalder, aktivt kul. Det aktive kul er fuld af små huller som opfanger og binder de skadelige stoffer der findes i luft eller væske.

Gennem sine millioner af små mikro huller absorbere aktivt kul stoffer, kemikalier og snavs. Kullet vil med tiden blive fyldt op, derefter kan det ikke længere absorbere flere stoffer. Så alt efter hvor meget og om det bruges til at rense vand eller luften, skal det skiftes med jævnlige mellemrum.

Vores aktivt kulprodukter består alle af brændt bambus.