Tilbud

Sæbebær

kr. 30,00kr. 60,00 Inkl. moms

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , Tags: , ,

Hvad er sæbebær?

Sæbebær er et naturligt, økologisk, vegansk og allergivenligt produkt. Sæbebær kan bruges til tøjvask, opvask, rengøring, shampoo mv. – og det er 100% naturlig nedbrydeligt. Sæbebær er effektive og skånsomme. Det efterlader dit vasketøj rent og friskt. Du kan bruge sæbebær til alle metervarer, også uld og silke.

Hvordan virker det?

Frugten fra træet Sapindus Mukorossi indeholder et organisk stof kaldet Saponin. Saponin er et naturligt overfladeaktivt stof, som kan opløse og fjerne snavs fra overflader effektivt. Saponinen beskytter frugten mod insektangreb og virker antibakteriel. Når du bruger sæbebær til dit vasketøj, vil dit tøj blive rent og frisk, da de antibakterielle og rensende effekter i bærrene bliver udløst.

Som i almindelige vaskemidler, hæmmer Saponinen overfladespændingen i vandet, så snavset løsnes fra overfladen og vandet kan skylde overfladen ren. Sæbebærret gør det dog på en naturlig og miljøvenlig måde. Når bærret bliver blødgjort i vandet, frigives sæben. Modsat almindelige vaskemidler, som er hårdere ved tøjet, er det ikke nødvendigt at tilsætte skyllemiddel, når man vasker med sæbebær. Saponinen i sæbebærret virker nemlig i sig selv naturligt blødgørende på tøjet. Når man bruger sæbebær til sit tøjvask, undergår man ikke kun kemikalierne i sit vaskemiddel, men man undgår også at bruge de miljøbelastende skyllemidler.

Da der ikke er noget duft i sæbebærerne, vil dit vasketøj ikke dufte af noget, som man kender det fra traditionelle vaske- og skyllemidler. Du kan derfor tilføje et par dråber af de essentielle olier ned i posen med bærrene eller bland det med lidt vand og kom det i skuffen til skyllemiddel. Her på shoppen kan du finde både citronnella og eucalyptus olier til brug for vasketøjet.

Hvordan bruges det?

Sæbebærerne kan bruges til alle vaske fra 30 grader og op.

Hvordan det bruges og hvordan du får det bedste resultat for dine vaske afhænger af flere ting. Hvilken temperatur du vasker ved, hvor meget tøj er der i vasken, hvor snavset er det osv?

Udgangspunktet er som følger, men det kan sagtens være, at du skal lave nogle op- eller nedjusteringer af antal bær pr. vask for at få det ønskede resultat:

Ved korte kolde vaske (30 grader) anbefales at lægge bærerne i blød i varmt vand ca. 10 minutter inden vask, på denne måde udtrækkes sæben fra bærrene. Det kan nemlig ikke lade sig gøre ved koldt vand alene. En anden mulighed er at bruge flydende sæbe udvundet af bærrene. Se opskrift nedenfor. Til en normal vask bruges cirka 45 ml – 3 spiseskefulde flydende sæbe.

Vaskeinstruktion:

  • Læg skallerne fra 4-5 hele bær i den medfølgende bomuldspose og snør posen til.
  • Fyld vaskemaskinen med vasketøjet og læg bomuldsposen ind til tøjet.
  • Efter endt vask tages posen med sæbebærrene fra – så er de klar til næste vask.
  • Ved vaske under 60 grader, kan bærrene bruges 4-5 gange. Ved vaske på 60 grader og op kan de bruges 1-2 gange

Flydende sæbe:

  • Fyld en gryde med 2 liter vand, hertil fyldes ca 50 g sæbebær, eller hvad der svarer til 15-20 hele skaller, vandet bringes i kog.
  • Kog bærrene ved svag varme i 10-15 minutter.
  • Tag gryden af varmen, dæk den til og stil til nedkøling.
  • Når væsken er kølet af, sies skallerne fra. Væsken hældes på flaske, eller på glas med låg. Sæben opbevares bedst i køleskabet for at sikre en længere holdbarhed.
  • De brugte sæbebær kan bruges op til 3 gange i 2 liter, eller indtil bærrene synes blege og bløde. Der kan af de 50 g bær produceres op imod 8 liter flydende sæbe.

Hvor kommer det fra?

Sæbebærerne stammer fra træet Sapindus Mukorossi. Navnet Sapindus kommer oprindeligt fra latinske ord Sapo, som betyder sæbe, og det indiske ord Indus, som betyder Indianske. Altså hedder træet Indiansk Sæbe, sådan direkte oversat i hvertfald. Træet gror vildt i de tropiske  regioner i det sydlige Asien samt i central Amerika. De bær, som kommer fra CocoonEcoLivng kommer fra området omkring Himalaya bjergene i det nordlige Indien. De modne bær falder til jorden om vinteren, hvor de opsamles og tørres, inden de sorteres og pakkes til brug.

De bær, du finder her på Shoppen, kommer fra CocoonEcoLiving, som støtter op omkring en lokal, bæredygtig produktion i Nepal, kaldet GrowNepal. Det er med andre ord tøjvask med særdeles god samvittighed.

Andre købte også