For ja, det har været noget af en rejse, siden vi tog beslutningen om at åbne en webshop med bæredygtige produkter.

Det har været vildt spændende at finde produkter og producenter, og hvor findes der mange fine, spændende, klimavenlige produkter derude. Det er i virkeligheden begrænsningens kunst.

Vi er ikke per definition en grøn familie (hvis en sådan definition ellers findes?). Vi er faktisk bare en helt almindelig familie, der bor i et helt almindeligt parcelhuskvarter. Hverdagene er fyldt med madpakker, lektier, fritidsaktiviteter, logistik og arbejde. Det er jo det, der fylder mest for rigtig mange af os.

Derfor lå det måske heller ikke lige i kortene, at det skulle blive en grøn webshop som vi skulle åbne. Men nogle gange er der nogle begivenheder, der bliver skelsættende. Det skete for os her i foråret, hvor børnene havde en emneuge på skolen omkring bæredygtighed.

Den store i 5. klasse skulle have loungeområdet på skolens område, det skulle laves af skolens aflagte materialer. Et vildt fedt projekt, som vores søn var meget engageret i. Vores datter i 0. klasse havde blandt andet til opgave at samle 40 kg plast, som skulle symbolisere, det plast man fandt i en strandet hval. Hvalen døde som følge af alt plasten i maven, for der var ikke plads til mad.

I løbet af ugen havde børnene pose efter pose med af plast affald. Da ugen var omme, havde de samlet mere end 40 kg, og det fyldte vildt meget i et klasselokale. Det var virkeligt skræmmende, hvor meget plastaffald man hurtigt kan samle uden de store anstrengelser.

Hele forløbet har været med til at gøre vores opmærksom på klima, affald, miljø og bæredygtighed meget større. Vores datter samler konsekvent plastaffald op, som hun møder på sin vej. Det er uanset, om det er på vej i skolen eller på legepladsen. Det hører ikke hjemme der, det skal i skraldespanden.

Hvor det fantastisk at børnene har så meget engagement i miljøet, og de finder det helt naturligt at gøre noget ved det. Det har også været en medvirkende årsag til, at vi har åbnet butikken. For det er for vores fælles fremtids skyld, at vi skal gøre noget.

Måske tænker du, at det ikke nytter noget, hvad vi hver især gør, eller ikke gør. Men det er her, vi tænker, at jo det nytter. Hvert et lille skridt mod en mere bæredygtig verden tæller. Og vi skal også turde tro på, at det nytter. Vi kan ikke sidde tilbagelænet og vente på, at politikkerne i Danmark, EU og i den store verden bliver enige om fælles miljømæssige mål. Nej, vi må hver især byde ind, med det vi kan. Vi behøver ikke være fanatiske omkring det, man kommer faktisk langt med sund fornuft.

I vores familie har vi valgt at hjælpe med at udbrede grønne alternativer til traditionelle produkter. Det er en spændende og berigende rejse, og du er hjerteligt velkommen på vores grønne rejse.

Velkommen til!