Hvilke efterårsferie aktiviteter har du planlagt?

Her kommer 8 bud på efterårsferie aktiviteter – det ekstra gode er, at ingen af dem koster en krone?.

? Mal på sten.
Det er et (sten!) sikkert hit hver gang. Det gælder om at komme ud i naturen og finde nogle sten, der kan bruges. Det er ikke så vigtigt, om stenene er store eller små, flade eller kantede. Det gælder om at finde lige netop de sten, man ikke kan lade være med at farvelægge.
Når stenene er samlet, skal de vaskes og tørres, så de er bedst egnede til at blive malet på. Du kan bruge tuschpenne, farveblyanter, fedtfarver, vandfarver, malingrester, eller hvad du nu lige har for nærværende. De færdig malede sten kan bruges til dekoration både inde og ude. De farvede sten lyser op i en efterårs grå have, så bare giv den gas. Bemærk, det er dog ikke alle farvelader, der holder lige lang tid udendørs.

? Lav bål i haven.
Efteråret byder typisk på oprydning i haven, og hvis man nu alligevel har ferie, så kan man jo ligeså godt benytte lejligheden til at få gjort haven vinterklar. Når nu familien alligevel er ude i haven og har lidt haveaffald, så lav da et bål i haven. Det er altid hyggeligt, og der kan komme nogle gode samtaler ud af det. Der er en vis beroligende effekt over at sidde og kigge ind i flammerne og nyde de flotte varme farver. Måske har I lyst at tage bage snobrød på bålet, eller lave Smores (kiks, smeltet skumfidus, pålægschokolade, kiks). Eller måske skal bålet bare nydes, som det er…

? Lav en sjippe konkurrence.
Se hvem der kan tage flest hop uden stop.
Hvem kan lave de sejeste tricks?
Børn mod voksne – hvem klarer sig bedst?
Hvad kan man ellers bruge et sjippetov til?
Man kan ikke undgå at smile, når man hopper i sjippetov – jeg siger det bare ? og så er det i øvrigt også god motion…

?Pres planter 
Gå ud i haven, i skoven eller et andet sted i naturen, hvor du kan finde planter, som du gerne vil presse. Hvis du er den heldige ejer af en blomsterpresse, så brug den. Alternativt kan bøger sagtens bruges. Måske er du heldig at finde et firkløver. Måske vil du finde blomster og planter, der har skønne farver og former, som er sjove at gemme i presset form. Når planterne er lagt til presning, så vent et par dage indtil de er tørret. Tørretiden varierer fra plante til plante, så prøv dig lidt frem. De tørrede, presse planter kan du med fordel bruge til at lave fødselsdagskort og julekort af. De skal blot limes på noget karton.

?Saml affald
Det lyder måske ikke så hyggeligt, men prøv alligevel at tage et par handsker og en affaldspose med på en gåtur, og se hvad I finder. I vil blive overrasket over, hvor mange ting der ligger i naturen, som ikke hører hjemme der. Lige nu kan du med garanti finde mundbind, plastik flaske, plastik låg, slik papir, poser osv. Hvis du er heldig kan du også finde et par pantflasker, som du kan indløse ?

? Spil 3 på stribe udenfor 
Hvis I har lidt kridt, kan I tegne for eksempel en 3-på-stribe bane. Find 2 x 3 sten (måske nogle af dem I har malet tidligere) og så har i grundlaget for et fint lille spil. Kridt kan også bruges til hinke baner, start og mål for speedway baner, cykel baner og så videre og så videre. Et kridt kan skabe mange gode lege.

Find inspiration til indendørs dekorationer
Gå på jagt i naturen efter grene, som du kan bruge til dekoration hjemme hos dig selv. Grenene kan måske pyntes med nogle pressede blade fra tidligere. Måske vil børnene lave Halloween udsmykning og hænge på. Det kan også være, I vælger at køre et farve tema, så alt hvad der må hænges på grenen, må kun være blåt, for eksempel. Det kan også være, at grenene bare skål stå nøgne og rå, præcis som de gør i naturen. Find noget der bringer naturen ind i dit hjem.

Puslespil
Alle de øvrige aktiviteter har primært drejet som om at komme ud i naturen. Der kan dog være dage, hvor vejret bare ikke tillader at gå udenfor, og så er det godt med nogle indendørs aktiviteter også. Gå i gemmerne og find nogle gamle puslespil frem. Måske er de ikke så langt væk, fordi de var fremme under forårets lockdown. Puslespil er ikke alene en super god og hyggelig familie aktivitet. Det er også en aktivitet, der kan få os ned i gear, og det er faktisk ikke så ringe endda. At være offline og i dyb koncentration om noget analogt er godt til os. Et godt supplement til den travle hverdag, vi normalt befinder os i. Åbn kassen, brikkerne ud på bordet, find hjørnerne og saml kanterne – så er du godt i gang.

På naturstyrelsens hjemmeside kan du finde mange flere efterårsferie aktiviteter.

God fornøjelse med at afprøve nogle af disse efterårsferie aktiviteter og rigtig god ferie ??